Website Trends 2020

Website trends 2020

De digitale revolutie staat niet stil. Op vlak van webdesign is al heel wat veranderd, maar alle mogelijkheden zijn bij lange na nog niet uitgeput. Klaar om als bedrijf mee te gaan met je tijd? Pas dan onderstaande tips toe of nog beter, laat je website ontwikkelen door specialisten die de actualiteit op de voet volgen en in overeenstemming met jouw identiteit een website ontwikkelen die up-to-date is en voorzien is van de allernieuwste snufjes en trends.

Responsive Design

Responsive design

Beginnen doen we met een trend die er uiteraard al is, maar in 2020 alleen nog maar meer aan belang wint. De aanpasbaarheid van je website is een troef waarmee je voorsprong krijgt op je concurrenten. Ga voor een schaalbare (of responsive) website die de weergave van je inhoud aanpast aan het formaat van het beeldscherm.

En, o ja, zorg ook voor een duimvriendelijk ontwerp. Positioneer alles wat belangrijk is om op te klikken of te scrollen binnen bereik van de duim. Het aantal duimgebruikers neemt explosief toe, maar je weet wellicht dat een duim niet de meest flexibele ledemaat is. Dikke duim voor je website wanneer je aandacht hebt voor gebruiksgemak.

Is jouw website responsive?

Laat een gratis website check doen!

Color is the new black

Durf te kiezen voor kleur! Ga voor krachtig en helder en zorg er op die manier voor dat je merk opvalt tussen alle bedrijven die de laatste jaren kozen voor zachte, neutrale kleuren. Opvallende en gedurfde kleuren trekken de aandacht en dat kan je site goed gebruiken.

Een nieuwe trend is mindfulness, ook op vlak van kleur. Je beseft het misschien niet, maar ook achter kleur zit een hele psychologie. Kleuren hebben een impact op het menselijk gedrag en marketeers maken er handig gebruik van.

Minimalisme

Kiezen voor minimalisme betekent niet enkel dat je witruimte moet integreren in je site. Het concept is veel breder. Het beeldscherm moet als het ware eenvoudig worden en dit kan door bijvoorbeeld een minimum aantal kleuren te gebruiken, schaduwen weg te laten bij het grafisch ontwerp, de navigatiebalk te verbergen en een minimaal aantal knoppen aan te bieden. Zo wordt je site groots in al zijn eenvoud. Deze visuele stilte geeft kracht aan je ontwerp.

Organische vormen

Organische vormen

Mag het een tikkeltje minder saai en zelfs ietsiepietsie rebels? Ja hoor, als je maar niet gaat overdrijven. Asymmetrie is hip en uitdagend, maar zorg er wel voor dat je de grens goed bewaart tussen structuur en complete chaos. Toon eens de moed om af te wijken van het steeds gangbare en maak zo je site uniek en in het oog springend. Zeker wanneer je een trendy merk hebt en/of een jong publiek als doelgroep kan dit wonderen verrichten.

Geometrische vormen zijn tegenwoordig overal in. Maar in 2020 draait alles om organische vormen. Met hun vloeiende design doorbreken ze de rechte lijnen. Denk maar aan alles wat in de natuur voorkomt, zoals de meanderende vorm van rivieren. Een vloeiende vorm is ideaal voor gebruik op de achtergrond en brengt zachtheid in het geheel.

Gratis website check!

Video killed the radio star

Videomarketing en -content zullen naar verluidt in 2020 ongeveer 80% van alle online verkeer voorstellen. Steeds meer worden video's verkozen boven tekst en foto. Het is aan de webdesigner om die goed te integreren in de site. De video heruitgevonden dus. Eén goed bedachte video van hoge kwaliteit is zoveel beter dan een dozijn samen gesprokkelde YouTube beelden.

Vragen?

Voor al deze nieuwe trends bestaan specialisten in webdesign die jou het leven makkelijk maken.

Doe een gratis website check!