Video is niet te missen

Video is als communicatiemiddel niet te missen! Het is een van de meest krachtige manieren om informatie over te brengen en (commerciële) boodschappen te communiceren. Vele uiteenlopende organisaties maken tegenwoordig gebruik van video in de eigen communicatie, of het nu gebruikt wordt in voorlichting van de klant, het uitleggen van nieuwe relevante informatie of bijvoorbeeld het voorstellen waar het bedrijf voor staat, de mogelijkheden zijn legio. Waarom wordt er zo vaak gekozen voor video? Omdat je toch veelal blijft kijken! We leggen het je hieronder uit met drie concrete voorbeelden:

Als eerste is video visueel aantrekkelijk, mits de juiste keuzes gemaakt worden. Het is een medium dat zowel beeld als geluid combineert, wat het makkelijker maakt om de aandacht van de kijker te trekken en te behouden. Daarnaast kunnen we met video emoties overbrengen die moeilijk te communiceren zijn met alleen tekst of afbeeldingen. Dit maakt video zeer effectief in het overbrengen van boodschappen die emotioneel geladen zijn of enthousiasme moeten opwekken.

Ten tweede kan video op een snelle en efficiënte manier informatie heel duidelijk overbrengen. In plaats van tekst te moeten lezen, kan de kijker de informatie visueel consumeren, bijvoorbeeld via een simpele visuele uitleg en zo de boodschap snel begrijpen. Dit is zeer handig als de informatie complex of technisch van aard is.

Ten derde kan video gemakkelijk gedeeld worden op sociale media, websites maar ook via WhatsApp. Dit betekent dat een videobericht snel kan worden verspreid en een groot publiek kan bereiken.

In samenvatting is de kracht van video dat het een visueel aantrekkelijk, emotioneel rijk en efficiënt medium is om informatie en boodschappen over te brengen. Het is daarom een krachtig communicatiemiddel dat steeds meer wordt gebruikt door professionals.

Ben je nieuwsgierig wat er mogelijk is met video? Er komt meer bij kijken dan alleen het schieten van de beelden, er dient bijvoorbeeld ook een script gemaakt te worden in samenwerking met de opdrachtgever. In dit soort gevallen is de uitwisselen van ideeën tussen klant en de uitvoering van cruciaal belang om samen tot een prachtig resultaat te komen. Wil je weten wat Newz Marketing & Media voor je kan betekenen? Neem dan een kijkje op onze website om te zien wat wij te bieden hebben op het gebied van video of neem contact met ons op om de uiteenlopende mogelijkheden te bespreken onder het genot van een lekkere koffie.